FAKTA: Sagen om Energi Viborg-sponsoratet

* 1. september 2010: Byrådet i Viborg indgår efter oplæg fra Viborg FF en aftale med fodboldklubben om, at den i en periode på fem år får mulighed for at indgå aftaler med sponsor om et nyt navn til Viborg Stadion, så længe "Viborg" fortsat indgår i navnet. Aftalen koster Viborg FF 50.000 kroner om året.

* 9. september 2011 tilbyder fodboldklubben Energi Viborg, som ejes 100 procent af Viborg Kommune, at købe stadionnavnet for 3,25 millioner kroner plus moms for perioden 1. oktober 2011 til 31. december 2014. Prisen svarer til en årlig udgift på en million kroner plus moms.

* 21. september 2011: På et bestyrelsesmøde i Energi Viborg erklærer tre medlemmer deres modstand mod sponsoraftalen. De finder "det utilfredsstillende, såfremt provenuet fra den nyligt overståede afskedigelsesrunde i Energi Viborg-koncernen skal anvendes til at dække et likviditets-underskud i Viborg FF frem for at sikre en økonomisk rentabel drift i Energi Viborg-koncernen".

* 12. oktober 2011: Sponsoratet behandles på et byrådsmøde under den lukkede dagsorden. Her får Søren Pape Poulsen bemyndigelse til at godkende sponsoraftalen med 17 stemmer for og 9 imod.

* 13. oktober 2011: På en ekstraordinær generalforsamling i Energi Viborg besluttes det at indgå sponsoraftalen.

* 20. oktober 2011: Efter et indslag om aftalen i TV/Midtvest beslutter Statsforvaltningen at se på sagen.

* 1. april 2014: Efter en længere brevveksling med kommunen kommer Statsforvaltningen sin udtalelse i sagen. Myndigheden finder, at aftalen mellem kommunen og Viborg FF fra 2010 "ikke er udtryk for markedsprisen og dermed er i strid med kommunalfuldmagtsreglerne". Desuden vurderer Statsforvaltningen, at byrådets beslutning om at give borgmesteren bemyndigelse til at træffe beslutning om sponsoratet "ikke har været lovlig".

* 27. august: Energi Viborg og Viborg FF fortsætter aftalen om navnesponsorat. Parterne oplyser i en pressemeddelelse, at Energi Viborg betaler 1,2 millioner kroner om året 2015-2017. Til gengæld beholder byens stadion navnet Energi Viborg Arena.

Kilde: Statsforvaltningen

/ritzau/

 

Dagens Gossip