Fakta: Sagen om matchfixing kort

Hovedvidnet i sagen om matchfixing i dansk fodbold mener, ifølge Berlingske, at politiet har presset ham til at tilstå. Derfor trækker den 27-årige mand nu tilståelsen tilbage.

* Seks mænd er ifølge Københavns Politi sigtet for at have fixet to fodboldkampe mellem Hvidovre IF og modstanderne i henholdsvis det daværende FC Hjørring og Vejle Boldklub i første division.

* Kampene blev spillet i oktober og november 2010. Først tabte Hvidovre 2-4 til FC Hjørring og siden 0-5 mod Vejle Boldklub.

* Ifølge en retsmødebegæring fra Københavns Politi fik de sigtede en samlet gevinst på omkring 900.000 kroner. Sagen menes at trække tråde til Asien, da en filippinsk organisation ifølge politiet har spillet, hvad der svarer til to til tre millioner kroner i Asien.

* En af de sigtede har tilstået, og det er sådan, at politiet kom på sporet i sagen. Han har dog nu, ifølge Berlingske, trukket tilståelsen tilbage. Fire andre har fra starten nægtet sig skyldige, mens den sidstes holdning til sigtelsen er uvist.

* Retssagen mod den 27-årige mand skulle være holdt 19. december. Det tyder nu på, at jurister skal undersøge, om beviserne holder til en tiltale og en almindelig retssag, frem for en tilståelsessag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip