FAKTA: Sagerne der gør ondt på Secret Service

Listen over sager, der får Secret Service til at fremstå i dårligt lys, bliver længere. I løbet af de seneste fem år har en stribe episoder skæmmet organisationen, der står for den amerikanske præsidents sikkerhed.

* November 2009: Parret Tareq og Michaele Salahi dukker uden invitation op til Det Hvide Hus' årlige traditionsrige festmiddag - den såkaldte state dinner. De bliver afsløret og eskorteret væk fra festen, men ikke før de har givet hånd til præsident Barack Obama og taget billeder sammen med præsidenten.

* November 2011: Oscar Ortega-Hernandez affyrer mindst syv skud mod Det Hvide Hus. Angrebet bliver dog først opdaget af Secret Service flere dage senere, da en husholderske lægger mærke til knust glas og en klods af cement på jorden. Secret Service troede, at skuddene blot var larm fra et anlægskøretøj.

* April 2012: 12 Secret Service-agenter bliver sendt hjem fra Cartagena i Colombia, hvor præsident Obama deltager i Summit of the Americas. Agenterne blev afsløret i at have boltret sig med alkohol og en prostitueret. Ni agenter bliver senere afskediget. Episoden kendes som "Colombiagate".

* November 2013: To agenter bliver fritaget fra tjeneste, efter at det kommer frem, at de har sendt e-mails med seksuelle undertoner til en kvindelig kollega.

* Marts 2014: En Secret Service-agent findes sanseløst beruset på et hotel i Amsterdam, hvor han er med til at forberede et præsidentbesøg i byen. Tre agenter bliver sendt hjem for fadæsen.

* 16. september 2014: Præsident Obama deler uvidende en elevator med en bevæbnet mand, der tidligere er dømt for vold. Normalt kræver det særlig tilladelse fra Secret Service at have et våben på sig i nærheden af præsidenten, men agenterne i elevatoren kender ikke til våbnet eller mandens fortid.

* 19. september 2014: En 42-årig Irak-veteran hopper over hegnet ved Det Hvide Hus med en kniv på sig. Det lykkes ham at spurte over plænen og nå ind i præsidentboligen.

Kilde: NBC News, Reuters

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip