FAKTA: Sagt om politiet efter terrorangreb

Justitsministeriet fremlægger onsdag Rigspolitiets evaluering af indsatsen omkring terrorangrebet i København 14. og 15. februar. Her er en oversigt over, hvad politikerne sagde om politiets indsats i de efterfølgende dage.

* 26. februar. Justitsminister Mette Frederiksen (S). I forbindelse med forslaget om at foretage en uvildig undersøgelse af myndigheders ageren omkring terrorangrebet, ligesom der skete i Norge efter Anders Breiviks terrorangreb.

- En af de væsentlige forskelle er jo, at vores beredskab virkede. At der er udført et godt stykke politiarbejde, og at der har været styr på situationen.

* 25. februar. Trine Bramsen (S).

- Politiet har gjort et fremragende arbejde under terrorangrebene fordi de forhindrede gerningsmanden i at trænge ind i bygningen de to steder.

* 15. februar. Helle Thorning-Schmidt (S)

- ​Jeg vil gerne udtrykke min dybeste respekt for politiets og andre myndigheders store indsats. Det gælder ikke mindst de sårede betjente og deres kolleger, der uselvisk har bragt sig i direkte fare for at beskytte os andre.

* 15. februar. Lars Løkke Rasmussen (V)

- Jeg føler stor taknemmelighed for den professionelle indsats, politiet og andre myndigheder har ydet. Ikke bare har det ført til, at den formodede gerningsmand nu er elimineret - det har rimeligvis også minimeret de civile tab. Fem politifolk er blevet såret i deres uegennyttige arbejde. De og deres kolleger har min største respekt.

* 15. februar. Pia Kjærsgaard (DF)

- Jeg har stor respekt for politiets arbejde, og jeg håber sammen med alle andre, det lykkes dem at komme helt til bunds i denne forfærdelige terrorsag.

Kilder: TV2

/ritzau/

 

Dagens Gossip