FAKTA: Se den årlige kalender for EU's semester

EU-Kommissionen har fredag offentliggjort en rapport, der gennemgår eurolandenes planer for næste års offentlige finanser, samt en række andre rapporter over økonomien i samtlige EU-lande.

Rapporterne er en del af det europæiske semester, der er et fire år gammelt program for en mere systematisk overvågning og koordinering af EU-landenes nationale budgetter og økonomiske politik.

Det europæiske semester følger sin helt egen kalender, der skal gøre det nemmere at diskutere en fælles økonomisk strategi og fra centralt hold at holde øje med, hvordan det går.

Følgende datoer gælder for det indeværende europæiske semester:

- Oktober 2014: Kommissionen offentliggjorde sin økonomiske efterårsprognose.

- November 2014: Kommissionen kommenterer eurolandenes budgetplaner og offentliggør sin årlige vækstundersøgelse, der fastlægger EU's overordnede økonomiske prioriteringer for 2015.

Sammen med den kommer en rapport om EU-lande med makroøkonomiske ubalancer, som der er grund til at holde særligt øje med.

- Februar 2015: Kommissionen offentliggør sin økonomiske vinterprognose.

- Marts: Kommissionen offentliggør sin dybere analyse af samtlige landes økonomi og afgør, om der er tale om uforholdsmæssigt store underskud, der kræver særlig overvågning. Vurderer også eurolandenes justerede finanslove og afgør, om eventuelle brud på Vækst- og Stabilitetspagtens regler skal straffes.

- April: Medlemslandene indsender deres konvergens- og reformprogrammer til EU-Kommissionen.

- Maj: Kommissionen offentliggør sine konkrete anbefalinger til samtlige EU-lande baseret på den årlige vækstundersøgelse og landenes egne budget- og reformplaner.

Kilde: EU-Kommissionen

/ritzau/

 

Dagens Gossip