FAKTA: Se EU-Kommissionens 10-punktsplan

EU-Kommissionen har mandag præsenteret EU's udenrigs-, justits- og indenrigsministre for 10 forslag til, hvad EU kan gøre for at sikre en bedre håndtering af migranter, der sætter ud på Middelhavet i synkefærdige skibe.

Her er de 10 punkter i resuméform:

1. Flere penge, mere udstyr og flere folk til EU-operationerne i Middelhavet - Triton nær Italien og Poseidon nær Grækenland. Der foreslås en fordobling af det, der i dag er tilgængeligt for at støtte eftersøgning og redning samt en udvidelse af operationsområdet inden for grænseagenturet Frontex' mandat.

2. En systematisk indsats for at finde og destruere skibe, menneskesmuglerne påtænker at anvende.

3. Jævnlige møder og styrket samarbejde mellem politiagenturet Europol, grænseagenturet Frontex, asylstøttekontoret Easo og anklagemyndighedernes samarbejde Eurojust for at indsamle information, retsforfølge og følge pengestrømme for menneskesmuglere.

4. Udsende medarbejdere fra Easo til Italien og Grækenland for at hjælpe med at behandle asylansøgninger.

5. EU's medlemslande skal sørge for at få fingeraftryk fra alle migranter.

6. Overveje mulighederne for en nødmekanisme for indkvartering af migranter.

7. Et frivilligt pilotprojekt for hele EU for genbosættelse med tilbud om - i første omgang - 5000 pladser til personer med behov for beskyttelse.

8. Etablering af et nyt returprogram koordineret af Frontex for hurtig hjemsendelse af migranter fra EU-medlemslande i frontlinjen.

9. Samarbejde med Libyens nabolande gennem en fælles indsats fra EU-Kommissionen og EU's udenrigstjeneste. Mere fart på initiativer i Niger.

10. Udsendelse af immigrationsforbindelsesofficerer i udvalgte tredjelande med henblik på at indsamle informationer om migrationsstrømme og for at styrke EU-delegationernes rolle.

Kilde: EU-Kommissionen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip