FAKTA: Se her hvorfor München holder Oktoberfest

Frem til den 4. oktober fejrer München den årlige Oktoberfest. Læs her hvor traditionen kommer fra:

* Verdens største folkefest blev første gang holdt i anledning af den bayerske kronprins Ludwigs bryllup med prinsesse Therese af Sachsen-Hildburghausen den 12. oktober 1810. Det var fire år efter, at Bayern var blevet udråbt som kongerige. Festen blev derfor også brugt til at etablere en bayersk identitet.

* De fem dage lange festligheder blev afsluttet med et hestevæddeløb på en eng uden for byporten, der senere fik navn efter bruden, Theresienwiese. Festen hedder derfor i folkemunde Wiesn.

* I 1818 kom de første forlystelser til. En karrusel og to gynger, og i 1896 kunne gæsterne for første gang drikke øl i særlige ølhaller, som værterne rejste sammen med Münchens bryggerier.

* Oktoberfesten har ind imellem været aflyst. Det skete under de to verdenskrige, kolera har i to tilfælde aflyst ølfesten, Napoleons invasion af Bayern standsede festen, og det samme gjorde inflationskrisen i Tyskland i slutningen af 1920'erne.

* I dag er der en række store øltelte, haller og andre restaurationer samt masser af forlystelser på det 42 hektar store festområde Theresienwiese.

* Oktoberfesten arrangeres af byen München.

* Der ventes seks millioner gæster til Oktoberfesten.

Kilder: Reuters, /ritzau/

/ritzau/

 

Dagens Gossip