FAKTA: Se ministers plan for bedre forhold for burhøns

I en ny handlingsplan for høns og kyllinger, sætter regeringen penge af til at støtte de landmænd, der er villige til at omlægge deres burægproduktion.

Handlingsplanen indeholder 22 tiltag fordelt på fem områder:

* Øget omlægning af burægproduktionen bland andet via 40 millioner kroner i tilskud i 2015 til producenter, der ønsker at omlægge til en produktionsform, hvor hønsene ikke går i bure

* Lovgivning for opdræt af hønniker, som nu blandt andet får mere plads. Indtil nu har der været et hul i loven, hvor der ikke har været specifikke regler for høns, indtil de er 18-20 uger. Det hul lukkes.

* Bedre velfærd for æglæggende høner ved, at der for eksempel indføres et forbud mod næbtrimning, og der igangsættes initiativer mod høj dødelighed, og der følges op på udviklingen af tidlig kønsselektering for at undgå aflivning af hanekyllinger.

* Bedre velfærd for slagtekyllinger ved, at der bland andet igangsættes forskningsprojekter, der kortlægger forekomsten og årsagerne til trædepudesvidninger hos økologiske slagtekyllinger.

* Optimeret kontrolindsats, hvor Fødevarestyrelsen blandt andet vil gennemføre en kampagne med fokus på ulovlig indførsel af fjervildt, reglerne for stalddørssalg lempes og overvågningsprogrammet for fugleinfluenza justeres.

Kilder: Fødevareministeriet.

/ritzau/

.

Dagens Gossip