FAKTA: Se tidligere offentlige sager med cpr-læk

Det er flere gange sket, at offentlige myndigheder har lagt danskeres cpr-numre på nettet ved en fejl.

Det er nu sket igen, da CPR-kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet onsdag ved en fejl lagde 900.000 danskeres cpr-numrene frit frem på internettet i 50 minutter.

2014:

* 2. juli: CPR-kontoret lagde ved en fejl 900.000 danskeres cpr-numrene frit frem på internettet. De danskere, der er berørt af fejlen, har registreret sig på den såkaldte Robinson-liste.

* 16. juni: Den digitale tinglysning lukker et hul i systemet, der gjorde det muligt at afsløre topministres cpr-numre. Tinglysningsretten i Hobro fik lukket hullet, der gjorde det muligt at finde cpr-numre på alle danske borgere.

* April: Aarhus Kommune fjerner informationer fra deres hjemmeside, efter en medarbejder i juni 2013 kom til at lægge cirka 1600 borgeres cpr-numre ud på en af kommunens hjemmesider.

2013:

* 5. september: Det var i over en uge muligt med få klik at få adgang til cpr-numrene for seks medlemmer af Helsingør Byråd, heriblandt borgmesterkandidat Henrik Møller (S). Ved en fejl havde administrationen i Helsingør Kommune lagt en fuldmagt online på hjemmesiden Politiker Web, hvor politikerne havde skrevet deres fulde navn, adresse og cpr-nummer.

* 2. februar: Det kommer frem, at Region Syddanmark havde lagt en liste med 69 nulevende og afdøde kræftpatienters navne og CPR-numre ud på internettet.

* Januar: Rigspolitiet blev advaret af svensk politi om, at efterforskningen af en stor svensk hackersag trak tråde til Danmark. Først i slutningen af februar fandt Rigspolitiets it-efterforskningssektion ressourcer til at gennemgå det svenske materiale, som afslørede, at hackere havde skaffet sig adgang til en række af politiets centrale registre og millioner af danskeres cpr-numre.

Kilde: DR, Frederiksborg Amts Avis med flere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip