FAKTA: Sidste udkast til græsk erklæring

Kort efter klokken 23 onsdag aften forlød det fra flere kilder tæt på eurogruppens forhandlinger i Bruxelles, at der var enighed om en erklæring med en første skitse til at løse striden om Grækenlands gældsaftale.

Der var dog flere modstridende meldinger fra forhandlingslokalet.

Da eurogruppens chef, Jeroen Dijsselbloem, mere end en time senere endelig holdt et kort pressemøde, var der alligevel ikke nogen erklæring.

Følgende er ifølge Ritzaus oplysninger den fulde tekst af det seneste udkast, som blev afvist af den græske finansminister, Yanis Varoufakis:

"Eurogruppen har i dag gjort status over den aktuelle situation i Grækenland og det nuværende justeringsprograms tilstand. Eurogruppen har i den kontekst indledt en intensiv dialog med de nye græske myndigheder.

De græske myndigheder har givet udtryk for deres engagement i en bredere og stærkere reformproces rettet mod en varig forbedring af vækstmulighederne.

Samtidig har de græske myndigheder gentaget deres utvetydige engagement i de finansielle forpligtelser over for alle deres kreditorer.

På den baggrund vil vi nu indlede teknisk arbejde med en videre vurdering af Grækenlands reformplaner.

De græske myndigheder har indvilget i at arbejde tæt og konstruktivt sammen med institutionerne for at afsøge mulighederne for at forlænge og succesfuldt afslutte det nuværende program under hensyntagen til den nye regerings planer.

Hvis det lykkes, vil det danne en bro, der giver de græske myndigheder og eurogruppen tid til at arbejde på mulige nye kontraktlige rammer.

Vi vil fortsætte vores samtaler på vores næste møde mandag 16. februar."

Kilder: Lækket tekst fra onsdagens forhandlinger i Bruxelles.

/ritzau/

 

Dagens Gossip