Fakta skæmmer billedet af Coop i økonomisk fremgang

Selv om dagligvarekoncernen Coop havde fremgang i salget sidste år, fortsætter kæden Fakta med at være en knast i den samlede forretning.

Det fremgår af Coops årsregnskab, der er præsenteret onsdag.

Kigges der på hele dagligvarekoncernen inklusiv de selvstændige brugsforeninger endte den samlede omsætning i 2014 på 44,7 milliarder kroner eksklusiv moms.

Det svarer til en stigning i omsætningen på 300 millioner kroner i forhold til 2013.

- Alle vores kæder har præsteret markant fremgang, og vi kan konstatere, at alle fem er på rette vej, siger administrerende direktør Peter Høgsted i en pressemeddelelse.

Under Coop-koncernen hører kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma samt de to netbutikker coop.dk og irma.dk.

I forhold til Fakta, der i 2013 gav et rekordunderskud, kæmpes der fortsat med underskud på trods af en forbedring af den basale drift.

De fire andre dagligvarekæder klarer sig til gengæld noget bedre.

- Kvickly har præsteret sit bedste resultat nogensinde, ikke mindst i kraft af, at de Coop-ejede varehuse for første gang giver samlet overskud.

- SuperBrugsen har fortsat sin fornemme udvikling med et resultat, der næsten er dobbelt så godt som året før, siger Peter Høgsted.

Derudover har Dagli'Brugsen præsteret fremgang, mens Irma ifølge Coop igen har løftet sin indtjening.

Det samlede driftsresultat for Coop inklusiv brugsforeningerne landede sidste år på 523 millioner kroner mod 235 millioner kroner året før. Det svarer til mere end en fordobling.

Coop har i forbindelse med årsregnskabet i alt 1217 butikker. Det er tre færre end i 2013.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip