FAKTA: Smykkegigant startede med én dansk butik

Smykkegiganten Pandora har torsdag indgået forlig med Skat i sag om, hvordan selskabets interne handler skal beskattes - såkaldt transfer pricing. Pandora har indvilget at betale en lille milliard kroner i skat.

Læs om smykkeselskabet her:

* Pandoras smykker sælges i dag i mere end 90 lande fordelt på seks kontinenter via cirka 9900 forhandlere, herunder mere end 1400 konceptbutikker.

* Selskabet har over 11.400 medarbejdere, hvoraf de 7900 arbejder i Gemopolis i Thailand, hvor Pandoras smykker fremstilles.

* Men historien om Pandora starter i en lille smykkebutik i København, hvor Winnie og Per Enevoldsen i 1982 startede deres egen produktion af smykker.

* Hovedkontoret ligger fortsat i Københavns-området.

* Pandoras omsætning er vokset massivt i de senere år, men selskabet har også været igennem markante nedjusteringer og voldsomme kursfald siden børsnoteringen i oktober 2010.

* Værst gik det i august 2011, hvor Pandora fremlagde et halvårsregnskab med en kraftig nedjustering, hvilket udløste et fald i aktiekursen på over 70 procent, så en aktie kunne erhverves for 51 kroner.

* Samme dag blev selskabets topchef, Mikkel Vendelin, fyret.

* Efterfølgende har Pandora haft held med at vende udviklingen blandt andet ved at satse på et bredere produktgrundlag. Aktiekursen er mangedoblet siden bunden i 2011. En aktie kostede torsdag omkring 675 kroner.

* I 2014 var omsætningen vokset til knap 12 milliarder kroner.

Kilder: Pandora, Ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip