FAKTA: Socialdemokraterne vil skabe lighed i boligområder

Socialdemokraterne har offentliggjort et forslag til et nyt arbejdsprogram, som skal mindske den negative sociale arv i samfundet.

Forslaget behandles på partiets kongres, som finder sted i den kommende weekend, og her kan du se de forslag, der vedrører bolig- og foreningsområdet:

* Ved grundsalg til nye boligområder skal man kunne kræve, at en vis andel af boligmassen skal være almennyttig.

* Fleksibel udlejning, hvor ressourcestærke persongrupper kan få fortrinsret, skal i højere grad anvendes til at sikre flere ressourcestærke borgere i udsatte boligområder.

* Kombineret udlejning, hvor persongrupper kan afvises i udsatte boligområder og anvises bolig i andre områder, skal modvirke, at allerede udsatte boligområder får endnu flere udsatte beboere.

* En tæt og tværgående koordinering af indsatsen i udsatte boligområder for at øge trygheden.

* Udsatte boligområder skal blive til åbne bydele.

* Det skal være mere attraktivt for mindre virksomheder og kultur- og foreningsliv at etablere sig i udsatte boligområder.

* Udvikling af fritidsjobordninger i udsatte boligområder.

* Muligheden for at øge brugen af lokal arbejdskraft ved boligrenoveringer og byggeprojekter i udsatte boligområder skal undersøges.

* Det frivillige foreningsliv skal lettes for unødige administrative byrder.

* Der skal indføres en årlig "foreningernes dag", hvor foreningerne synliggøres over for befolkningen - og særligt de socialt udsatte - i alle landets kommuner.

* Foreningslivets roller og faciliteter skal i højere grad indtænkes i planlægningen og udviklingen af by- og boligområder.

* Det frivillige foreningsliv skal i højere grad kunne inddrage socialt udsatte i foreningsfællesskaberne.

* En enkel og ensartet fritidspasordning skal udbredes, så flere socialt udsatte børn og unge har mulighed for at deltage i det brede foreningsliv.

* Alle, også personer, der er udenfor arbejdsmarkedet, skal have mulighed for aktiv deltagelse i det frivillige foreningsliv.

* Valgdeltagelsen skal styrkes.

* Muligheden for etablering af et uafhængigt, nationalt demokratikontor skal undersøges.

Kilde: Socialdemokraterne

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip