FAKTA: Statsrevisorerne revser rejsekortet

Tirsdag udtaler statsrevisorerne "skarp kritik" af myndighedernes håndtering af det udskældte rejsekort, som nu er seks år forsinket, og som har kostet to milliarder kroner at udvikle.

Her er statsrevisorernes kritikpunkter:

* Rejsekortet bliver seks år forsinket. Det har betydet, at rej­sekortet er langt mindre udbredt end forudsat.

* Rejsekort A/S og trafikselskaberne har ikke i tilstrækkelig grad prioriteret at lø­se brugernes problemer med rejsekortet - glemt tjek ud og tank op.

* Transport­ministeriet burde tidligere have engageret sig i sagen med henblik på at sikre løs­ninger på brugerproblemerne.

* Transportministeriet foreslog først en mere holdbar finansieringsmodel, da der var risiko for, at Rejsekort A/S ville træde i betalingsstandsning.

* Transportministe­riet har været vidende om, at Rejsekort A/S’ økonomi var utilfredsstillende, og at organiseringen gav trafikselskaberne ringe incitament til selv at løse problemer­ne vedrørende økonomi og kundetilfredshed.

* Transportministeriet har ikke fulgt op på, om forudsætningerne i aktstykkerne om kapitalindskud i Rejsekort A/S er blevet overholdt. Således har kapitaltilførslen været større end forudsat i det seneste aktstykke fra 2011.

* En del af kapitaltilførslen er − uden hjemmel − sket som forøgede lån fra DSB og Metroselskabet til Rejsekort A/S.

* Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at trafikselskaberne – som en reaktion på den manglende brugervenlighed – har svækket rejsekortets økonomi, bl.a. ved ikke at udfase eksisterende billetprodukter med den forudsatte hastighed.

* Statsrevisorer­ne finder det utilfredsstillende, at trafikselskaberne ikke har sikret, at nye tidssvarende løsninger til for eksempel mobiltelefon blev udviklet af Rejsekortet A/S frem for af de enkelte trafikselskaber.

Kilder: Statsrevisorerne

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip