FAKTA: Syv der sejrede på Roskilde Festival

På baggrund af musikkritikernes stjernedrys har Ritzau udvalgt de syv koncerter, der har fået den bedste medfart på de første tre spilledage af årets Roskilde Festival.

*Rolling Stones, Orange, torsdag:

Peter Schollert, Jyllands-Posten: - Det gik ikke bare nogenlunde. Det blev en noget nær fantastisk koncertoplevelse, som skrev sig ind i Roskilde Festivals historie.

*Jason Isbell and the 400 Unit, Pavilion, fredag:

Joakim Grundahl, Politiken: - En time inde i koncerten er det så, at den der klump sætter sig i halsen, mens jeg kommer til at fryse i sommervarmen med gåsehud fra sandal til kasket.

*Deftones, Orange, fredag:

Michael Charles Gaunt, Berlingske: - Denne smukke fredag aften blev energien vendt til noget positivt, noget udadvendt, noget fysisk forløsende.

*Damon Albarn, Arena, fredag:

Jan Eriksen, BT: - Man kan kun have den største respekt for Albarns vision og måde at forløse den på.

*Atomic Bomb! Band, Arena, fredag:

Michael Charles Gaunt, Berlingske: - Musikken gik lige i kroppen denne sene nattetime. På det tidspunkt havde Arena-teltet været omdannet til en stor dansende organisme i fem kvarter.

*Spids Nøgenhat, Avalon, lørdag:

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: - Danmarks bedste og bedst spillende rockband lige nu. Sådan er det.

*Major Lazer, Orange, lørdag:

Joakim Grundahl, Politiken: - Der var ikke noget forløb fra start til slut, intet narrativ som kan oversættes til folk, der ikke var til stede på Orange Scene lørdag nat, da Major Lazer smadrede enhver forestilling om en god koncert.

/ritzau/

 

Dagens Gossip