FAKTA: Thornings vanskelige kampdag

Arbejdernes internationale kampdag er for mange også en festdag. Men for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har dagen i høj grad også været en kamp for at forsvare regeringens politik.

1. maj 2012

* Thornings første som statsminister. Her var det på forhånd ventet, at hun ville møde hård kritik, men statsministeren slap for buh-råb.

* Til gengæld betød en bombealarm i Odense, at statsministerens tale blev afbrudt. Den mistænkte taske viste sig at være ufarlig, men til gengæld fyldt med tyvekoster.

* Thornings tale handlede om de dengang nært forestående, men siden kuldsejlede trepartsforhandlinger.

1. maj 2013:

* Nok Thornings hidtil værste. Kampdagen faldt kort efter, at regeringen havde grebet ind i en konflikt mellem lærerne og kommunerne.

* På Tangkrogen i Aarhus skød en 23-årig mand på statsministeren med en vandpistol, mens en anden blev anholdt for at kaste en tomat efter Thorning.

* Senere blev to personer anholdt i Randers. En forsøgte at ramme Thorning med en tomat, mens en anden trak bukserne ned foran statsministeren.

* Stemningen omkring Helle Thorning-Schmidts 1. maj-taler var generel fjendtlig. I Aarhus blev hun fra begyndelsen mødt med gedigne buhråb. Foran hende stod en hær af mennesker med hvide skilte med sure smileyer på.

1. maj 2014:

* Helle Thorning talte i Fælledparken i København. Her forsøgte en gruppe demonstranter at overdøve statsministerens tale med fløjter.

* Rundt på græsset foran scenen, hvor statsministeren holdt sin tale, kunne man spotte bannere og skilte med tekster som "4 års dagpengeret nu" og "Hæv skatten for de rigeste".

* Men langt fra alle stemte i med fløjter og negative tilråb. Helt oppe foran scenen stod flere fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) med roser og røde skilte, og som hujede og klappede. Venstres Ungdom havde medbragt et skilt, hvor der stod "Den eneste whistleblower, vi accepterer, er Edward Snowden".

* Inden Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen gik i gang med sin tale til Fælledparkens gæster udtrykte hun sin holdning til de støjende aktivister.

- Jeg synes slet ikke, at det er i orden, lød ordene fra Enhedslistens politiske ordfører.

Kilder: Ritzau

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip