FAKTA: Tidligere ofre for danske shitstorme på nettet

Det populære spisested Jensen's Bøfhus er havnet i en såkaldt shitstorm, efter at virksomheden fredag vandt en strid i Højesteret om retten til navnet Jensen's over en ejer af Jensens Fiskerestaurant.

Læs her om tidligere eksempler på shitstorme:

* Statens delvise salg af energigiganten Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vakte i starten af 2014 harme i befolkningen. Som protest skrev omtrent 200.000 danskere under på, at salget var en fejl. Sagen var medvirkende årsag til, at SF trådte ud af regeringen.

* Tidligere i år ramte to shitstorme Københavns Zoo på Facebook. Første gang skete det, da haven aflivede giraffen Marius og gav kadaveret til en flok løver.

Sidenhen blev fire løver aflivet, hvilket igen fik Københavns Zoos facebookside til at flyde over med ophidsede indlæg, der blandt andet opfordrede til boykot af såvel Zoo som Danmark, og som sammenlignede aflivningerne med nazisme.

* Danske Bank kom i massiv modvind i offentligheden og på sociale medier i forbindelse med kampagnen "New Normal - New Standards" i slutningen af 2012.

Kampagnen medførte massiv eksponering i medierne, blandt andet fordi banken brugte billeder af demonstranter fra den antikapitalistiske protestbevægelse Occupy Wall Street til at markedsføre sig selv. Eksperter i kommunikation blev hurtigt enige om, at banken var gået for vidt.

- Det svarer jo til, at en våbenproducent begynder at kommunikere, hvor god den er ved børn, sagde Jacob Bøtter til Politiken.

* I august 2012 udløste en enkelt kundeklage på teleselskabet Telenors facebookside en stormflod af beretninger fra andre kunder, der også var godt og grundigt trætte af selskabet. Flere end 30.000 personer "likede" klagen.

Siden "Facebook-krisen", som Danmarks næststørste teleselskab selv kalder episoden, har Telenor kæmpet mod et dårligt image.

/ritzau/

 

Dagens Gossip