FAKTA: Tidslinje over sagen om kursfusk i Parken

Mandag indledes sagen om påstået kursfup med aktier i Parken.

Hovedpersonerne i sagen er to af parkens tidligere topfolk - Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup - som begge er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder og risikerer fængsel i op til fire år.

Se forløbet her:

* 16. august 2010: Finanstilsynet anmelder Parken Sport & Entertainment til Bagmandspolitiet for ulovlig kursmanipulation.

Det sker på baggrund af, at Parken mellem november 2007 og oktober 2008 købte egne aktier i markedet svarende til cirka en tredjedel af det samlede køb.

Parken har i kraft af sin dominerende position og de store daglige køb været med til at puste kursen kunstigt op, lyder det fra Finanstilsynet om anmeldelsen.

* 30. august 2011: Bagmandspolitiet sigter selskabet bag Parken Sport & Entertainment for kursmanipulation.

Det er blandt andet den tidligere ledelse med direktør Jørgen Glistrup og bestyrelsesformand Flemming Østergaard i spidsen, som er i Bagmandspolitiets søgelys.

* 7. november 2013: Bagmandspolitiet er klar med tiltaler i sagen efter mere end tre års efterforskning. Der rejses straffesager mod Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

* Tiltalen sker efter en paragraf, der kan give op til fire års fængsel. Både Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard nægter sig skyldige i anklagerne.

* Der er i alt rejst tiltale mod fire personer, hvoraf to er beskyttet af navneforbud, samt de to selskaber Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank A/S.

* Mandag 15. december starter retssagen i Københavns Byret. Der er sat 35 dage af til sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip