FAKTA: Tidslinje over sagen om kursfusk i Parken

Fredag fortsætter sagen om påstået kursfup med aktier i Parken.

Hovedpersonerne i sagen er to af parkens tidligere topfolk - Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup - som begge er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder og risikerer fængsel i op til fire år.

Se forløbet her:

* 16. august 2010: Finanstilsynet anmelder Parken Sport & Entertainment til Bagmandspolitiet for ulovlig kursmanipulation.

Det sker på baggrund af, at Parken mellem november 2007 og oktober 2008 købte egne aktier i markedet svarende til cirka en tredjedel af det samlede køb.

Parken har i kraft af sin dominerende position og de store daglige køb været med til at puste kursen kunstigt op, lyder det fra Finanstilsynet om anmeldelsen.

* 30. august 2011: Bagmandspolitiet sigter selskabet bag Parken Sport & Entertainment for kursmanipulation.

Det er blandt andet den tidligere ledelse med direktør Jørgen Glistrup og bestyrelsesformand Flemming Østergaard i spidsen, som er i Bagmandspolitiets søgelys.

* 7. november 2013: Bagmandspolitiet er klar med tiltaler i sagen efter mere end tre års efterforskning. Der rejses straffesager mod Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

* Tiltalen sker efter en paragraf, der kan give op til fire års fængsel. Både Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard nægter sig skyldige i anklagerne.

* Der er i alt rejst tiltale mod fire personer, hvoraf to er beskyttet af navneforbud, samt de to selskaber Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank A/S.

* Mandag 15. december startede retssagen i Københavns Byret. Der er sat 35 dage af til sagen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip