FAKTA: Unicef-rapport om ulighed i børns levevilkår

14/04/2016 04:02

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I en ny rapport fra FN's børneorganisation, Unicef, bliver Danmark rangeret som det land med den mindste ulighed blandt børns levevilkår ud af 41 EU- OECD-lande.

Undersøgelsen fokuserer på de værst stillede børn og kortlægger ulighederne sammenlignet med de middelstillede børn i de enkelte lande i perioden fra 2002 til 2014.

Her er et udpluk af rapportens øvrige resultater:

* Ifølge rapporten, Innocenti Report Card 13, steg uligheden i forhold til børns sundhed i næsten alle 41 lande fra 2002 til 2014. Til gengæld faldt uligheden i forhold til motion og dårlig kost i de fleste lande i samme periode.

* Mens Danmark ligger øverst på den samlede rangliste, ligger Israel i bunden. Samtidig er kun Spanien og USA siden 2002 gået frem på alle fire indikatorer, indkomst, uddannelse, sundhed og livstilfredshed.

* Når de adspurgte børn i de 41 lande rangerer, hvor tilfredse de er med tilværelsen på en skala fra et til ti, ender medianscoren på otte.

* Rapporten, at piger i alderen fra 13 til 15 år er mindre tilfredse med tilværelsen end deres jævnaldrende drengevenner i samtlige 41 lande.

* Rapporten placerer Japan og USA, der er to af verdens rigeste lande, i den nederste tredjedel i tabellen over ulighed i indkomst.

Kilde: Unicef

/ritzau/