Falck mistænkes for urent trav mod ambulancekonkurrent

21/04/2016 19:02

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sendt en såkaldt "meddelelse om betænkning" til Falck. Styrelsen undersøger dermed, om Falck har overtrådt konkurrencelovgivningen i forbindelse med, at Falck tabte ambulancekontrakten i Region Syddanmark til selskabet Bios.

Det skriver Falck i en pressemeddelelse, hvor de afviser mistanken imod dem.

- Jeg vil gerne understrege, at Falck ikke er enig i de hypoteser, der er fremsat i den meddelelse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sendt til os, siger Falcks koncernchef Allan Søgaard Larsen.

Ifølge pressemeddelelsen er der konkret tale om, at Falck mistænkes for at forhindre den nye operatør i Region Syddanmark i at ansætte ambulancereddere ved selv at ansætte flere reddere, end Falck har brug for.

Desuden mistænkes Falck for, at have ytret sig negativt om Bios, for at forhindre Falck-ansatte i at lade sig hverve af Bios.

Hos Falck understreger man, at det er en generel udfordring for alle selskaber at skaffe ambulancereddere nok.

- Derfor gør vi selvfølgelig, hvad vi kan for at sikre, at vi har det nødvendige antal reddere i forhold til de ambulancekontrakter, vi har i de øvrige regioner. Og i sidste ende er det jo op til den enkelte redder selv at afgøre, hvilket selskab vedkommende ønsker at arbejde for, siger Allan Søgaard Larsen.

- Det er vigtigt for Falck, at vi får fjernet mistanken om, at vi har overtrådt lovgivningen, siger Allan Søgaard Larsen.

Bios har haft svært ved at skaffe de ansatte, de har brug for. Det har resulteret i, at Region Syd hver måned siden januar har trukket cirka en million kroner fra betalingen til Bios, da ambulancevirksomheden ikke lever op til sine kontraktlige forpligtelser.

DR Fyn har kontaktet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, men de ønsker hverken at be- eller afkræfte, om styrelsen har sendt en såkaldt meddelelse om betænkning til

Falck, da styrelsen ikke udtaler sig om sit arbejde, før eventuelle sager er færdigbehandlet.

/ritzau/