Falck mister ambulancerne i Syddanmark

Falck mister ambulancekørslen i Region Syddanmark til næste år. Det står klart, efter at regionen har haft kørslen i udbud og nu har valgt Bios Ambulance Service Danmark og Responce, der skal køre de syddanske ambulancer i 10 år.

I forhold til kontrakten med Falck forventer regionen at spare omkring 52 millioner kroner om året de første fem år og omkring 79 millioner kroner om året de sidste fem år af kontrakten, oplyser Region Syddanmark.

Ifølge Falck, der har kørt med ambulancer på Fyn og i de sydlige Jylland i næsten 100 år, var tilbuddet fra hollandske Bios næsten 15 procent lavere end Falcks. Og det vækker undren hos selskabet.

- Vores tilbud tidligere har vist sig særdeles konkurrencedygtige såvel over for kontrolbud som i sammenhæng med andre ambulanceudbud, siger redningsdirektør i Falck Lars Vester i en pressemeddelelse.

- Derfor undrer de meget lave hollandske priser os, men vi accepterer naturligvis resultatet af udbuddet og fokuserer nu på at levere en ambulancetjeneste af sædvanlig Falck-kvalitet til borgerne i Region Syddanmark indtil 1. september næste år, siger han.

Region Syddanmark oplyser, at de to selskaber har vundet opgaven, fordi de kom med de mest fordelagtige tilbud set ud fra en samlet vurdering af økonomi, kvalitet og leveringssikkerhed.

Ud over ambulancekørslen omfatter opgaven også kørsel med akutlægebiler, akutbiler og liggende patienttransport. Og regionsrådet har bestemt, at det nuværende serviceniveau på ambulancekørslen skal fortsætte.

Det betyder blandt andet det samme antal ambulancer, akutbiler og lægebiler som i dag. Og at de bliver placeret de samme steder som i dag.

- Derfor vil syddanskerne også opleve, at den tid, der går, fra de ringer efter en ambulance, til den kommer, ikke ændrer sig, siger Thyge Nielsen (V), formand for Region Syddanmarks præhospitalsudvalg, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip