Falleret byggekonge anholdt i afpresningssag

Skrevet af admin

27/03/2015

Dagens topnyheder

En tidligere byggedirektør, som for nylig blev dømt for økonomisk kriminalitet, er nu indblandet i en ny straffesag. I sagen er der fremsat trusler i form af breve med pædofilirygter og Muhammedtegninger.

Denne gang drejer sagen sig om afpresning og trusler mod en mand, som vidnede i den økonomiske straffesag mod manden.

Det er kommet frem fredag ved Retten i Glostrup, hvor den 57-årige tidligere byggedirektør fredag er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Retten har bestemt, at manden skal beskyttes af et navneforbud, og derfor kan den økonomiske sag ikke omtales i detaljer, da det vil kunne føre til identifikation af manden.

Den 57-årige nægter sig skyldig og fortæller ved fredagens retsmøde, at han har et fornuftigt forhold til den tidligere sejlerven, som har anmeldt ham for truslerne.

- Vi bliver jo ikke sejlervenner igen, men jeg har ikke noget ondt imod ham, lyder det fra eks-byggekongen i retten.

Ifølge politiets sigtelse, som anklager Natalja Lindberg har læst op i retten, har den 57-årige sendt breve med pædofilirygter til 39 naboer til sejlervennen.

I sagen indgår også nogle tegninger med nedværdigende tegninger af profeten Muhammed, som den 57-årige ifølge sigtelsen skulle have truet med i sejlervennens navn at sende til muslimer i sejlervennens lokalområde.

Den 57-årige fortæller, at han godt nok har sendt sådanne breve til sejlervennen, men det var efter aftale. Det drejede sig om breve, som den 57-årige selv havde modtaget.

Ifølge anklagemyndighedens materiale i sagen skulle den sigtede have truet med at sende pædofilibreve til hele 872 familier i Brøndby, hvor sejlervennen bor.

Retsmødet blev indledt med, at Natalja Lindberg fortalte, at anklagemyndigheden normalt ville kræve lukkede døre i en sådan sag.

Men på grund af de Muhammedtegninger, som indgår i sagen har anklagemyndigheden valgt at lade sagen køre for åbne døre.

- Af hensyn til den forurettedes sikkerhed vurderer vi, at det er vigtigt, at offentligheden får kendskab til sagen, lød begrundelsen fra anklageren.

I løbet af fredagens retsmøde har den 57-årige forklaret, at sejlervennen har løjet, da han vidnede i den økonomiske retssag. Det er også kommet frem, at de to har et økonomisk mellemværende i forbindelse med en bådhandel.

Anklagemyndigheden mener, at den 57-årige har forsøgt at afpresse sejlervennen for et engangsbeløb på 750.000 kroner og et beløb på 50.000 kroner om måneden.

/ritzau/