Familie får 40 millioner efter politidrab på sort dreng

Myndighederne i Cleveland i den amerikanske delstat Ohio har indgået forlig med familien til den 12-årige Tamir Rice, der blev dræbt af politiskud i 2014.

I alt udbetaler byen seks millioner dollar svarende til knap 40 millioner kroner til den efterladte familie. Det fremgår af retsdokumenter mandag, skriver Reuters.

Millionerstatningen betyder samtidig, at Tamir Rices familie dropper sin sag mod politiet, lyder det fra dommer Dan Aaron Polster, der har mæglet parterne frem til forliget.

Den 12-årige sorte dreng blev i november 2014 skudt og dræbt af en hvid Cleveland-betjent. Drengen gik og legede med en legetøjspistol i en park.

- Selv om dette er historisk set med økonomiske øjne, kan intet pengebeløb kompensere for tabet af et liv, siger Subodh Chandra, advokat for familien Rice, efter forliget ifølge Reuters.

- Det er Rice-familiens håb, at Tamirs død vil sætte skub i en bevægelse for oprigtig forandring i vores samfund og politiarbejde, lyder det videre.

En storjury i Ohio har tidligere afgjort, at der ikke skal rejses sag mod de involverede politifolk. I afgørelsen, der faldt i december sidste år, hed det, at der blev begået en række fejltagelser af de hvide politifolk, men at der ikke skete noget ulovligt.

Politifolkene har forklaret, at de tre gange beordrede drengen til at række hænderne i vejret, men at han i stedet famlede med hånden, som om han ville trække en pistol. Politiet skød drengen, få sekunder efter at patruljen var ankommet til stedet.

Rices pårørende lagde efter skuddrabet sag an mod politiet og krævede, at de to politifolk, som skød drengen, blev retsforfulgt.

Clevelands borgmester, Frank Jackson, afviser at gå i detaljer om forliget på en pressekonference.

- Du kan ikke sætte en pris på tabet af et 12-årigt barn, siger han til journalister.

Politifolkene har været i begrænset tjeneste, siden Rice blev skudt. Det vil de fortsat være, indtil en intern politiundersøgelse af sagen er afsluttet.

Sagen om Tamir Rice kom samtidig med en række andre sager, hvor hvide betjente var involveret i sorte menneskers død. Det har fået massive protester til at tage form over hele USA.

/ritzau/

 

Dagens Gossip