Familie fra Taastrup sidder fast i Nordirak

En dansk-irakisk familie fra Taastrup er strandet i den nordirakiske by Arbil. Familien har billetter til et fly hjem denne weekend, men alle flyafgange er blevet aflyst i det urolige område, skriver tv2.dk

17-årige Diaco Hamawand og hans familie befinder sig i øjeblikket i et hus i den kurdiske by.

- Byen er i panik. Folk stikker af fra byen i frygt for, hvad der kommer til at ske, siger Diaco Hamawand ifølge tv2.dk.

Han er på ferie med sin mor, bror og kæreste, og de skulle være fløjet til København i weekenden. Nu vil familien forsøge at kontakte myndighederne i Danmark for at få hjælp til at komme hjem.

- Vi har talt om at tage en taxa til Tyrkiet og så tage et fly derfra. Men det har vi fået at vide, ikke er sikkert. Så nu ved vi ikke, hvad vi skal gøre, siger Diaco Hamawand, der ifølge tv2.dk skal starte i 3. G på mandag.

Islamisk Stat (IS), der tidligere gik under betegnelsen Den Islamiske Stat i Irak og Levanten (Isil), har de seneste måneder erobret store dele af det nordlige og vestlige Irak.

Det er en ultrafundamentalistisk organisation, der truer med at dræbe alle ikke-muslimer og folk, der ikke vil følge dens udlægning af islam.

Præsident Barack Obama sagde torsdag god for, at amerikanske militærfly gennemfører "målrettede" angreb mod IS og advarede konkret om, at kampfly ville blive sat ind, hvis de militante islamister nærmer sig Arbil.

Obama oplyste desuden, at amerikanske militærfly er begyndt at nedkaste nødhjælp til de tusindvis af irakere, som er på flugt fra IS, i området.

Der er rapporter om, at islamisterne kun befinder sig en halv times kørsel fra Arbil, og amerikanske kampfly gennemførte fredag tre angreb mod Islamisk Stat.

Pentagon oplyser tidligt lørdag morgen dansk tid, at amerikanske militærfly har udført nye humanitære missioner ved at kaste mad og vandforsyninger ned omkring bjerget Sinjar, hvor op til 40.000 fordrevne irakere har søgt tilflugt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip