Familie i sorg: Kassig hørte til blandt det syriske folk

Forældrene til den amerikanske nødhjælpsarbejder Abdul-Rahman Kassig, der er blevet henrettet af Islamisk Stat (IS), er i dyb sorg.

Samtidig udtrykker Ed og Paula Kassig stolthed over sønnens arbejde i Syrien.

Henrettelsen af Abdul-Rahman Kassig, der tidligere hed Peter Kassig, blev kendt, da den militante IS-gruppe søndag offentliggjorde en video på internettet. Her fortalte gruppen, at Kassig var blevet henrettet sammen med en række syriske soldater.

- Vi er knuste over at have fundet ud af, at vores søn, Abdul-Rahman Peter Kassig, har mistet sit liv som et resultat af sin kærlighed til det syriske folk og hans ønske om at lindre syrernes smerte. Vores tanker og følelser går til familierne til de syrere, der mistede deres liv sammen med vores søn, skriver familien i en besked på Twitter.

Kassig forsvandt i Syrien 1. oktober 2013. Den 26-årige tidligere amerikanske soldat arbejdede som nødhjælpsarbejder i Syrien, da han blev bortført.

- Han havde et stærkt ønske om at bruge sit liv på at redde andre, og Abdul-Rahman blev draget mod lejrene, der er fyldt med internt fordrevne familier, og mod de underbemandede hospitaler inde i Syrien. Vi ved, at han følte sig hjemme blandt det syriske folk, og at han havde ondt, når de havde ondt.

- Vi er ekstremt stolte af vores søn. Vi vil arbejde hver dag for at holde mindet om ham i live, så godt vi kan. Vi er knuste og tænker på familierne til de andre gidsler, der ikke kom hjem i sikkerhed, skriver Ed og Paula Kassig.

Familien henviser til de to amerikanere James Foley og Steven Sotloff samt briterne David Haines og Alan Henning, der alle tidligere er blevet halshugget af personer fra Islamisk Stat.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip