Familie til dræbt ung mand udlover dusør på 500.000

Familien til den 21-årige Cem Aydin, der i januar 2012 blev tævet ihjel på Frederiksberg i København, udlover nu en dusør på en halv million kroner for oplysninger, der kan føre til opklaring af drabet.

Det højst usædvanlige skridt sker efter aftale med Københavns Politi og er godkendt af politiets jurister, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Cem Aydin blev 19. januar 2012 overfaldet og gennembanket af otte-ti personer foran sine forældres hjem på Frederiksberg. Dagen efter døde han af sine kvæstelser.

Trods massiv omtale i medierne og en omfattende efterforskning er drabet aldrig blevet opklaret.

- Dusøren er et udtryk for vores søgen efter sjælefred, siger Cem Aydins storebror Dogu Aydin, der er talsperson for familien, i pressemeddelelsen.

-Vi er sikre på, at der sidder nogle derude, som ved noget. De må også være interesserede i sjælefred, fortsætter han og opfordrer alle, der har oplysninger, til at henvende sig til Københavns Politi.

Fra starten af efterforskningen modtog Københavns Politi flere hundrede henvendelser fra offentligheden. Der har ifølge politiet været tale om en massiv, omfattende og bred efterforskning, og alle tilladte efterforskningsmuligheder er blevet anvendt.

Alligevel er politiet ikke kommet nærmere en opklaring.

- Vi har vendt hver en sten mange gange, og vi har sågar haft et helt nyt hold af erfarne drabsefterforskere fra andre politikredse til at se på sagen, og alligevel står vi i dag fortsat uden motiv eller spor af gerningsmændene, udtaler efterforskningsleder i Københavns Politi Hans Erik Raben.

Politiet er overbevist om, at der findes personer tæt på gerningsmændene, som ved, hvorfor det skete, og hvem der gjorde det.

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at otte-ti gerningsmænd kan holde fuldstændig tæt, siger Hans Erik Raben i pressemeddelelsen.

- Derfor har vi også valgt i denne konkrete sag at indgå et samarbejde med familien og lade dem udlove dusøren i håb om, at vidnerne nu endelig vil stå frem og fortælle om deres faktuelle viden, så gerningsmændene kan blive fundet.

Han understreger dog, at politiet er interesseret i alle nye oplysninger i sagen.

Hvis man mener at have nye oplysninger i sagen kan man ringe til Københavns Politi på 114.

/ritzau/

 

Dagens Gossip