Familiefar er fængslet for overgreb mod fem teenagere

En 49-årig mand er foreløbig sigtet for 15 overgreb mod teenagepiger, som han traf via sociale medier, oplyser Københavns Politi til Ritzau.

Politiet har holdt sagen hemmelig, siden manden blev fængslet i juli. Det skyldes, at man har villet holde kortene tæt ind til kroppen i forbindelse med efterforskningen.

- Vi har identificeret 41 piger, som skal afhøres til sagen, fortæller politikommissær Hans Erik Raben.

Dermed er det ikke udelukket, at der kan komme nye sigtelser i sagen mod manden, der har truffet sine ofre via sociale medier, hvor han har lokket dem med løfter om modelarbejde eller lignende.

Manden blev anholdt 6. juli og varetægtsfængslet dagen efter, og torsdag har en dommer i Københavns Byret forlænget varetægtsfængslingen af manden, oplyser anklager Mie Hansen til Ritzau.

Fængslingen af manden er sket på baggrund af sigtelserne i 13 forhold. De øvrige sigtelser har anklagemyndigheden ikke forelagt for retten, oplyser anklageren.

Ifølge sigtelserne har manden to gange voldtaget en retarderet 14-årig pige, som han samlede op i sin bil ved Østerbro Stadion i København.

Pigen fik bind for øjnene, manden kørte væk med hende, forgreb sig på hende og kørte hende tilbage til Østerbro Stadion igen, lyder det i sigtelsen. De to overgreb skete tilbage i november og december sidste år.

En anden pige er ifølge anklagemyndighedens sigtelser blevet forsøgt afpresset af manden. Han krævede et beløb på mere end 1000 kroner af pigen, ellers truede han med at offentliggøre nøgenbilleder af hende.

Samme pige forsøgte manden ifølge sigtelserne mod ham at voldtage. Det skete i mandens bil.

- Her brød hun sammen og græd rigtig voldsomt, og det fik ham til at træde tilbage fra forsøget, fortæller Mie Hansen til Ritzau.

En tredje pige forsøgte manden angiveligt at lokke til at prostituere sig mod en betaling på beløb i størrelsesordenen 10-20.000 kroner. Ifølge anklagemyndighedens sigtelser har manden forsøgt seks gange.

Den fjerde og den femte pige, som er nævnt i sigtelserne mod manden, blev angiveligt også forsøgt lokket til prostitution. Derudover forsøgte manden angiveligt at få den ene pige til at overtale sin lillesøster til seksuel omgang med ham.

Manden skal foreløbig sidde fængslet i yderligere fire uger. Herefter skal en dommer igen tage stilling til, om han skal forblive bag tremmer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip