Familiefar og byrådsmedlem helbredt for kræft

Elo Christoffersen

|

01/09/2013

Dagens topnyheder

Familiefar og byrådsmedlem Christian Kloppenborg-Skrumsager (V) fra Sjølund er omkring et år efter konstatering af kræft nu helbredt. Det fortæller Christian Kloppenborg-Skrumsager til Dagens.dk.

Han fik 3. oktober sidste år konstateret kræft. Det viste sig at være en sjælden brisselkræft, som havde spredt sig.

- Jeg havde det skidt, udsigterne var dårlige, og jeg blev henvist til Rigshospitalet (RH). Vi kom derover og fik lagt en plan for behandling. Derefter havde jeg to spørgsmål til den gode professor Michael Rørth ”kan I helbrede mig”, ” Nej”, var det korte svar. ”Kan jeg leve med kræften”,  ”måske, vi gør hvad vi kan”, var det næste ærlige svar, fortæller Christian Kloppenborg-Skrumsager.

Behandlingen blev sat i gang med seks runder med fuld skrald på kemo. Det blev til fire forskellige slags over fire dage.

- Men det virkede, håret forsvandt, og kræften blev mindre, forklarer Christian Kloppenborg-Skrumsager.

Nu er det blevet september, der er kommet to operationer til, og kræften er væk fra brisselen, lunger, lever, kirtler og knogler.

- Jeg er kræftfri, siger Christian Kloppenborg-Skrumsager med glæde i stemmen.

Han sender en tak til Rigshospitalet for en faglig fantastisk behandling, det kunne ikke gøres bedre.

- En endnu større tak til Vejle Sygehus for den måde I mødte os på de første dage af oktober sidste år, I fik fortalt og forklaret til mig og min familie, det kunne heller ikke gøres bedre. Tro på det, følg den behandling lægerne anbefaler, de er klogere end dig og hold dig i gang, så er der gode chancer, selv om det ser sort ud. Til alle I andre: vær stolte af det danske sundhedsvæsen, slutter Christian Kloppenborg-Skrumsager.