Familien vidste han skulle dø

- I har haft mange muligheder for at forhandle om løsladelse af jeres folk via pengetransaktioner, som andre regeringer har accepteret.

Sådan skriver gidseltagere fra Islamisk Stat ifølge GlobalPost i den sidste e-mail, som familien til den dræbte amerikaner James Foley modtog inden journalistens død.

E-mailen er offentliggjort i sin fulde længde med Foleys families samtykke, og GlobalPost har valgt at offentliggøre den for at skabe åbenhed og fortælle hele Foleys historie.

- Vi mener, at teksten giver indsigt i Islamisk Stats motiver og taktik, skriver GlobalPost, som Foley blandt andet arbejdede for.

Familien modtog beskeden 12. august - en uge før videoen af Foleys henrettelse blev lagt på internettet.

E-mailens overskrift er skrevet med versaler og spørger, "hvor længe fårene vil følge den blinde hyrde" og er en besked til "den amerikanske regering og dens fåreagtige borgere".

I teksten udtrykker Islamisk Stat sin vrede over, at USA igen er begyndt at bombe i Irak. Den ekstremistiske gruppe skriver, at de folk, som den har taget til fange, "vovede at gå ind i løvens hule og blev spist".

Foruden at e-mailen omtaler flere amerikanske muligheder for at forhandle gidsler fri via en løsesum, skriver gidseltagerne også, at amerikanerne blev tilbudt fangeudvekslinger.

GlobalPost skriver i en kommentar til e-mailen, at det er usandt, at amerikanerne og Foley-familien havde flere chancer for at forhandle gidslerne fri.

Den første kontakt med gidseltagerne skete angiveligt 26. november 2013. På dette tidspunkt havde Foley været kidnappet i mere end et år.

Her bad Islamisk Stat om penge hurtigt. Da gruppen havde bevist, at den rent faktisk havde taget Foley til fange, krævede den 100 millioner euro i løsesum eller løsladelse af unavngivne fanger i USA.

Den næste besked fra Islamisk Stat kom først 12. august i år, hvor den nu offentliggjorte e-mail landede i familiens inbox.

Den afsluttes med beskeden om, at James Foley vil blive henrettet og betale prisen for USA's handlinger.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip