Familien vidste han skulle dø

Skrevet af admin

22/08/2014

Dagens topnyheder

- I har haft mange muligheder for at forhandle om løsladelse af jeres folk via pengetransaktioner, som andre regeringer har accepteret.

Sådan skriver gidseltagere fra Islamisk Stat ifølge GlobalPost i den sidste e-mail, som familien til den dræbte amerikaner James Foley modtog inden journalistens død.

E-mailen er offentliggjort i sin fulde længde med Foleys families samtykke, og GlobalPost har valgt at offentliggøre den for at skabe åbenhed og fortælle hele Foleys historie.

- Vi mener, at teksten giver indsigt i Islamisk Stats motiver og taktik, skriver GlobalPost, som Foley blandt andet arbejdede for.

Familien modtog beskeden 12. august - en uge før videoen af Foleys henrettelse blev lagt på internettet.

E-mailens overskrift er skrevet med versaler og spørger, "hvor længe fårene vil følge den blinde hyrde" og er en besked til "den amerikanske regering og dens fåreagtige borgere".

I teksten udtrykker Islamisk Stat sin vrede over, at USA igen er begyndt at bombe i Irak. Den ekstremistiske gruppe skriver, at de folk, som den har taget til fange, "vovede at gå ind i løvens hule og blev spist".

Foruden at e-mailen omtaler flere amerikanske muligheder for at forhandle gidsler fri via en løsesum, skriver gidseltagerne også, at amerikanerne blev tilbudt fangeudvekslinger.

GlobalPost skriver i en kommentar til e-mailen, at det er usandt, at amerikanerne og Foley-familien havde flere chancer for at forhandle gidslerne fri.

Den første kontakt med gidseltagerne skete angiveligt 26. november 2013. På dette tidspunkt havde Foley været kidnappet i mere end et år.

Her bad Islamisk Stat om penge hurtigt. Da gruppen havde bevist, at den rent faktisk havde taget Foley til fange, krævede den 100 millioner euro i løsesum eller løsladelse af unavngivne fanger i USA.

Den næste besked fra Islamisk Stat kom først 12. august i år, hvor den nu offentliggjorte e-mail landede i familiens inbox.

Den afsluttes med beskeden om, at James Foley vil blive henrettet og betale prisen for USA's handlinger.

/ritzau/