Fange tog kvælertag på fængselsbetjent og sparkede en anden i hovedet

En indsat i det åbne Statsfængslet Midtjylland i Nørre Snede bliver formentlig sigtet for drabsforsøg, efter at han torsdag overfaldt to fængselsbetjente.

Det oplyser Fængselsforbundet.

Overfaldet er ifølge fagforeningen blot det seneste af en lang række grove overfald på Kriminalforsorgens personale.

Overfaldet torsdag skete, da den indsatte var ved at blive overført fra en afdeling til en anden i det åbne fængsel.

Manden blev pludselig ophidset og tog kvælertag på den ene betjent. Det blev efter 30-40 sekunder standset af den anden betjent, som imidlertid fik et spark i hovedet.

De to fængselsbetjente måtte på skadestuen, mens overfaldsmanden er blevet anbragt i en sikringscelle, oplyser Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Retten i Herning oplyser, at der fredag formiddag er grundlovsforhør omkring overfaldet. Her vil anklagemyndigheden formentlig kræve den sigtede varetægtsfængslet i sagen.

En varetægtsfængsling vil betyde, at den sigtede bliver underlagt langt skrappere restriktioner, end han gør som afsoner i et åbent fængsel.

I årets første syv måneder er der registreret 190 tilfælde af vold og trusler i landets fængsler, blandt andre i statsfængslerne i Vridsløselille og i Nyborg.

Udviklingen bekymrer Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye.

- Det er foruroligende, at vi ser flere og flere grove overgreb mod vores medlemmer. Der er brug for at styrke indsatsen på området, hvis voldskurven skal knækkes, siger Kim Østerbye.

/ritzau/

 

Dagens Gossip