To fanger er halshugget i fængselsoprør

Et blodigt oprør udspiller sig i fængslet i den brasilianske by Cascavel, oplyser en brasiliansk embedsmand.

Mindst fire indsatte er blevet dræbt af medfanger. To af dem er blevet halshugget, mens to andre ifølge BBC er blevet skubbet ned fra fængslets tag.

Derudover holdes to betjente som gidsler, og flere meldes såret i oprøret.

Fængslet har kapacitet til at holde 1400 personer bag tremmer, og der er angiveligt 700 fanger involveret i oprøret, der begyndte søndag morgen lokal tid.

Ifølge Miguel Llanela, der er betjent i fængslet, er 80 procent af fængslets områder overtaget af de indsatte. Andre kilder melder dog, at der er tale om 60 procent af fængslets faciliteter.

- Det er en svær situation. Politiet har kontrol over de sidste 20 procent af faciliteterne, og en forhandler er ankommet til stedet. Men det er svært at sige noget om, hvor lang tid situationen vil stå på, siger Llanela til AFP.

- En gruppe indsatte gjorde oprør ved morgenmaden og tog to betjente som gidsler. Derefter halshuggede de to indsatte, fortsætter han.

Det er angiveligt krav om bedre mad og bedre hygiejne i fængslet, der har fået de indsatte til at protestere voldeligt.

Det er lederen af oprøret, der holder de to betjente fanget. Ifølge BBC bliver de udsat for tortur.

- De (oprørerne, red.) bruger et afhugget hoved fra en indsat til at torturere et af gidslerne psykologisk, siger Jairo Ferreira, der er advokat for betjentenes fagforening.

Der bliver yderligere i de lokale medier spekuleret i, om oprøret har forbindelse til narkohandel og kartelfraktioner i fængslet.

Brasilien har op mod 500.000 indsatte i landets fængsler, der kun er bygget til at have 300.000 i cellerne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip