Fanklubber: Sikkerheden er ikke god nok i dansk fodbold

Skrevet af admin

29/10/2014

Mest læste i dag

Flere fodboldfans frygter for sikkerheden, når de støtter deres hold på udebane i rækkerne lige under Superligaen.

I weekenden har der ifølge Danske Fodbold Fanklubber (DFF) både været problemer i 1. og 2. division, hvor fans er blevet udsat for trusler.

På Fremad Amagers hjemmebane Sundby Idrætspark blev fans af B93 - ifølge DFF - truet med tæsk og knivstik, uden at vagterne greb ind. AB's fans følte sig også utrygge i en udekamp mod Skive.

- Det er fint, at vi gør meget for sikkerheden i Superligaen, men vi glemmer, at vi også har mange tilskuere i 1. og 2. division, som har et problem, siger formand for DFF, Rasmus Trenskow.

- Det er ikke holdbart, at vi oplever trusler. Vi oplever, at nogle af de ballademagere, vi har fået fjernet fra Superligaen, rykker til steder som Sundby Idrætspark, for der er ikke de samme restriktioner. Der kan de være provokerende og voldelige.

- Mens vi har fået godt styr på sikkerheden i Superligaen, så er problemerne blevet skubbet ned ad i rækkerne, siger fanformanden.

I Sundby Idrætspark ville kontrollørerne ikke fjerne de truende gæster.

- Kontrollørerne ville ikke fjerne dem, fordi det var deres venner.

- Jeg ved godt, at budgetterne er mindre og kontrollørerne ofte er frivillige i 1. og 2. division, men klubberne skal nok kræve, at kontrollørerne er neutrale. Politikken må være, at man ikke vil finde sig i, at nogen truer andre med knivstik, siger Rasmus Trenskow.

Fanformanden nævner, at flere stadioner i de lavere rækker ikke har et udebaneafsnit, hvilket betyder, at udeholdets fans ofte må stå sammen med hjemmeholdets.

- Så vidt vi ved, er det ikke sket endnu, men man kan godt frygte, at det på et tidspunkt ender med slåskampe, siger han.

DFF fører ikke statistik over antallet af klager eller tilfælde med problemer på lægterne. Det overvejer man lige nu i DFF, om man skal begynde på.

/ritzau/