Fanø-borgmester genoptager færgestrid med krav til DF

Fanøs borgmester, Erik Nørreby (V), truer nu med at kalde Dansk Folkeparti løftebryder, hvis ikke de i den kommende finanslov finder flere penge til billigere færgebilletter.

Både Venstre og DF har talt om at indføre fuld trafikal ligestilling, der betyder, at prisen for at sejle med færge svarer til udgifterne til at køre samme strækning på en landevej.

Venstre har siden droppet ambitionerne, mens Dansk Folkeparti fortsat ønsker ensrettede priser.

Dog mener Fanøs borgmester, at DF har sat for lidt handling bag deres løfter om landevejsprincippet.

- DF kan ikke have trafikal ligestilling som en mærkesag og så blive ved med at skubbe ansvaret for at finde pengene over på regeringen eller de andre partier.

- Hvis man har en mærkesag, må man selv finde finansieringen og kæmpe for at få det gennem på finansloven, siger Erik Nørreby.

Den kritik kan man slet ikke forstå hos Dansk Folkeparti.

Her mener erhvervsordfører Hans Kristian Skibby, at partiet som det eneste har kæmpet for billigere færgebilletter.

Samtidig siger han, at partiet har tænkt sig at fremføre det som krav ved de kommende finanslovsforhandlinger, og derfor burde Ø-borgmesteren i stedet rette kritikken mod sit eget parti Venstre, som Dansk Folkeparti får brug for i forhandlingerne.

- Det er dybt kritisabelt, at han ikke i stedet brokker sig over sit eget parti, i stedet for DF som arbejder på at finde de her penge.

- Vi har kun 37 mandater. Det kan godt være, det er mange, men det er ikke 90, og vi skal have Venstre med. Det er ikke lykkedes indtil nu.

Erik Nørreby er enig i, at kritikken også til dels må rettes mod hans eget parti.

- Vi har taget et slagsmål med partifæller. Hvis man lover en ting før valget og siger en anden efter, er det sådan set lige meget, hvad parti man er fra. Men nu er det DF, der kom med det mest vidtgående forslag, siger Erik Nørreby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip