Fanø Kommune køber Fanø Efterskole

Fanø Kommune har købt bygningen, som frem til dets konkurs husede Fanø Efterskole. Med opkøbet ønsker kommunen at sætte sig i førersædet, når der nu skal udvikles fremtidige planer for bygningen.

Fanø Kommune skal nu i gang med at finde et nyt formål til den over 5.000 kvadratmeter store bygning på Vangled i Nordby, som efter oprindeligt at være bygget til Søfartsskole, siden 2006 har fungeret som efterskole.

- Der kan tænkes mange spændende tanker ind omkring hvad bygningen fremover skal anvendes til, fortæller borgmester på Fanø Erik Nørreby. Heldigvis er der vide rammer for hvad bygningen må anvendes til  – det kunne tænkes, at der skal være vandrehjem, kursuscenter eller andre former for ferie- og fritidsformål. Der vil også fortsat mulighed for at bruge det til forskellige offentlige formål som efterskolen var et eksempel på, siger borgmester Erik Nørreby og fortsætter:

- Mulighederne er mange, og vi skal nu naturligvis ikke låse os fast på noget bestemt, inden vi har haft lejlighed til at udvikle på ideerne. Hvilket Byrådet snarest vil gå i gang med. Og med købet sikrer vi i hvert fald, at Fanø Byråd sætter sig aktivt på processen. Alternativt, såfremt bygningen var blevet solgt på en tvangsaktion, ville vi ikke selv have kunnet lede udviklingen i den retning vi ville, forklarer Erik Nørreby.

 

Dagens Gossip