Fans kårer Grønkjær til historiens bedste FCK-spiller

Jesper Grønkjærs præstationer gennem fem succesfulde sæsoner i FC København har gjort så stort indtryk på FCK-tilhængerne, at de har kåret den nu pensionerede fodboldspiller til den bedste spiller i klubbens historie.

Kåringen af Grønkjær er resultatet af en fire uger lang afstemning, hvor fans i tusindvis har deltaget. Det skriver FC København på sin hjemmeside.

Ni markante spillere var på valg. Ud over Grønkjær kunne tilhængerne stemme på Sibusiso Zuma, Peter Nielsen, Lars Højer, Michael "Mio" Nielsen, Marcus Allbäck, Niclas Jensen, Dame N'Doye og Ståle Solbakken.

Tre spillere gik videre til finaleafstemningen, nemlig Grønkjær, Zuma og N'Doye, og her løb den tidligere danske landsholdsspiller med sejren med 41 procent af stemmerne.

Jesper Grønkjær kom til hovedstadsklubben i sommeren 2006 efter otte sæsoner i udlandet hos Ajax, Chelsea, Birmingham, Atlético Madrid og Stuttgart.

Han etablerede sig straks som en af Superligaens store profiler og var i sine fem sæsoner i FC København med til at vinde fire DM-titler og en pokalfinale. I alt blev han noteret for 167 kampe og 26 mål for FCK inden karrierestoppet i 2011.

FC København har nu hængt et permanent banner af Grønkjær op på den såkaldte stemningstribune i Parken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip