Far anker dom for drabsforsøg på sine fireårige døtre

Skrevet af admin

|

03/12/2013

Dagens topnyheder

Familietragedien, hvor en far stak sine to tvillingpiger på fire år adskillige gange med en stor kniv, skal for landsretten.

Det oplyser den 59-årige Graham Bishops advokat, Davis Francis Lublin.

- Han har anket dommen med påstand om frifindelse. Ligesom i byretten vil vi gøre gældende, at han var utilregnelig, siger han til Ritzau.

Bishop blev i november idømt 11 års fængsel og udvisning af Danmark for drabsforsøg.

Tilbage i august sidste år stak han sine døtre med en stor køkkenkniv på Rigshospitalets Ronald McDonald-hus.

Her befandt familien sig i forbindelse med, at den ene af pigerne flere gange om ugen fik dialysebehandling på grund af kronisk nyresvigt.

Pigerne blev ved overfaldet påført adskillige knivstik, havde afværgelæsioner og var i overhængende livsfare. De har begge fået varige mén, men værst er det gået ud over den af pigerne, som lider af nyresvigt.

Hun er blandt andet ramt af spastiske lammelser og synstab, som grænser til blindhed. Derudover vil hun formentlig miste en del leveår på grund af overfaldet. Hendes søster har fået "grimme og "skæmmende" ar på både kroppen og i ansigtet.

Graham Bishop har hele vejen igennem forlangt at blive frifundet i sagen, fordi han påstår, at han var utilregnelig i gerningsøjeblikket på grund af store mængder ADHD-medicin.

Da retten fandt tvillingpigernes far skyldig, lagde den særligt vægt på, at faren forskansede sig på et værelse med pigerne, og at han sendte truende sms'er til tvillingernes mor, som befandt sig på et toilet udenfor.

- Jeg mener det. Hvis jeg ser politiet komme, er det ude med os alle tre, lød det i en af sms'erne.

Graham Bishop er af nogle kendt for at have medvirket i tv-programmet "Åndernes Magt", hvor han optrådte som clairvoyant.

/ritzau/