Far dræber mor-sag: Børn har brug for en normal hverdag

Det er en meget særegen situation, og der bliver brug for masser af støtte og trøst til de to børn, der har mistet deres mor, fordi deres far har slået hende ihjel.

Sådan lyder det fra en psykolog, efter at Statsforvaltningen ifølge TV2 har givet en mand, der har dræbt sin ekskone, den fulde forældremyndighed over hans to små børn.

- Det må være særdeles traumatiserende at vide, at nogen har slået ens mor ihjel, og især når det er ens far, der har gjort det, siger Pusjka Helene Cohn, børne- og ungdomspsykolog og formand for Selskab for Psykopatologi hos Børn og Unge.

- Det er under alle omstændigheder traumatiserende for et barn at miste en forælder, siger hun.

Traumer hos børn kan vise sig ved, at børnene ikke sover godt, får mareridt, mister appetitten og ikke har lyst til at være sammen med kammerater.

Det forklarer Pusjka Helene Cohn, som understreger, at børn, der har mistet en mor eller en far, har brug for ekstra omsorg, trøst og støtte.

- Men det er vigtigt, at man giver børnene en normal dagligdag, hvor man ikke vender om på dag og nat og serverer barnets livretter hele tiden for at trøste.

- Og det er meget vigtigt at tale med børnene om det, der er sket på en måde, der svarer til barnets alder, siger Pusjka Helene Cohn.

Det har vakt opsigt, at faderen i den pågældende sag har fået forældremyndigheden over sine to børn. Men at børnene bevarer kontakten til deres far, kan være vigtigt for dem, mener Pusjka Helene Cohn.

- De fleste børn vil have gavn af kontakt med deres biologiske forældre, så længe de trives med det, siger hun.

- Og det betyder ikke, at det undskylder en voksens handlinger, uanset om det er vold, overgreb eller drab.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip