Far får 11 års fængsel for drabsforsøg på tvillingdøtre

Den 59-årige familiefar Graham Bishop skal 11 år i fængsel for drabsforsøg på sine fireårige tvillingpiger og udvises af Danmark for bestandigt.

Sådan lød dommen i Københavns Byret tirsdag eftermiddag.

Faren blev i sidste uge kendt skyldig i forsøg på manddrab, efter at han i august sidste år stak sine døtre med en stor køkkenkniv på Rigshospitalets Ronald McDonald-hus.

Her befandt familien sig i forbindelse med, at den ene af pigerne flere gange om ugen fik dialysebehandling på grund af kronisk nyresvigt.

Pigerne blev ved overfaldet påført adskillige knivstik, havde afværgelæsioner og var i overhængende livsfare. De har begge fået varige mén, men værst er det gået ud over den af pigerne, som lider af nyresvigt.

Hun er blandt andet ramt af spastiske lammelser og synstab, som grænser til blindhed. Derudover vil hun formentlig miste en del leveår på grund af overfaldet.

Graham Bishop har hele vejen igennem forlangt at blive frifundet i sagen, fordi han påstår, at han var utilregnelig i gerningsøjeblikket på grund af store mængder ADHD-medicin.

Men med tirsdagens dom har retten ikke fundet, at han var sindssyg, da han forsøgte at dræbe sine døtre.

Retten afgjorde også, at Graham Bishop, efter de 11 år i fængsel, skal udvises af landet. Han er født og opvokset i England og er trods adskillige år i Danmark aldrig blevet dansk statsborger.

I forbindelse med skyldsspørgsmålet i sidste uge lagde retten særligt vægt på, at faren forskansede sig på et værelse med pigerne, og at han sendte truende sms'er til pigernes mor, som befandt sig på et toilet udenfor.

- Jeg mener det. Hvis jeg ser politiet komme, er det ude med os alle tre, lød det i en af sms'erne.

Graham Bishop er for nogle kendt for at have medvirket i tv-programmet "Åndernes Magt", hvor han optrådte som clairvoyant.

/ritzau/

 

Dagens Gossip