Far mishandlede sin søn i otte år

admin

|

11/12/2014

Dagens topnyheder

En 37-årig mand er torsdag ved Retten i Næstved blevet idømt halvandet års fængsel for årelang grusom mishandling og nedværdigende behandling af sin egen søn.

Overgrebene tog fart i sommeren 2006, da drengen var tre år gammel, og holdt først op, da overgrebene i juni i år blev meldt til politiet.

Flere gange om måneden fik drengen lussinger i ansigtet og både knytnæveslag og spark på kroppen i deres hjem i Køge og i Faxe.

I flere tilfælde tog faren kvælertag på drengen, så han ikke kunne få luft, og i et tilfælde løftede han drengen op og kastede ham ned på gulvet, så han slog hovedet mod en væg.

Derefter fik drengen flere spark på kroppen og blev spærret inde i et lille rum. Af frygt for yderligere vold turde han ikke forlade rummet.

Faren truede jævnligt drengen med, at han ville slå ham ihjel og udnyttede hans frygt for tæsk til at få ham til at gøre rent i hjemmet - blandt andet efter farens fester - ligesom han adskillige gange brugte ukvemsord mod sønnen.

Foruden den grove mishandling af sin søn blev manden dømt for flere tilfælde af vold og grove trusler mod sine eks-kærester, oplyser sagens anklager, Jeanette W. Andersen, til Ritzau.

Han blev dog frifundet for et enkelt punkt i det omfattende anklageskrift. Retten fandt det ikke bevist, at han har tvunget sønnen til at overvære, at han brækkede halsen på flere kattekillinger og efterfølgende hakkede dem over med en spade.

Faren har under hele sagen nægtet sig skyldig, og han ankede på stedet dommen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

/ritzau/