Far og søn omkom i brand på Nørrebro i København

Skrevet af admin

|

04/12/2014

Dagens topnyheder

En 82-årig mand og hans 54-årige søn mistede natten til torsdag livet i en brand i deres fælles lejlighed på Nørrebro i København.

Branden brød ud i en stuelejlighed i Birkegade, og klokken 02.41 blev brandvæsnet alarmeret, men det var altså for sent til at redde mændenes liv.

Kun en røgalarm hos en anden beboer i ejendommen forhindrede, at hele opgangen brændte ned, fortæller politikommissær René Hansen fra Københavns Politi til Ritzau.

Efter alt at dømme opstod branden, fordi sønnen havde røget i sengen og var faldet i søvn, før han fik slukket cigaretten helt.

- De har ligget i deres respektive værelser, og det tyder på, at sønnen har ligget og røget i sin seng. Så er der startet en såkaldt glødebrand, hvor det ryger rigtig meget, og så er begge mænd omkommet af røgforgiftning, siger politikommissæren.

De to mænd var ifølge politikommissæren lejlighedens eneste beboere.

- Det er så heldigt, at naboerne har en røgalarm, så derfor opdager man branden, inden hele ejendommen futtede af, siger René Hansen.

Dermed kunne ejendommens øvrige beboere nå at blive evakueret i tide.

- Branden viser, hvor vigtigt det er at have en røgalarm. Den kunne sandsynligvis have reddet mændenes liv, siger René Hansen.

/ritzau/