Far risikerer fængsel for at give cannabisolie til dødsyg datter

Adam Koessler er far til 2-årige Rumer Rose, der lider af fremskreden neuroblastoma. En kræftform der angriber nervesystemet, og kun efterlader Rumer Rose med 50 procents chance for at overleve. 

I et forsøg på at lette den lille piges smerter, blandede Adam Koessler cannabisolie sammen med kokus, og gav det til sin datter. 

Ifølge faren gav den alternative behandling resultat med det samme. Smerterne blev færre, appetitten kom tilbage og hun fik farve i kinderne. 

Men nu er Adam Koessler blevet sigtet for at være i besiddelse af et ulovligt stof og for at give det til et barn under 16 år. Sigtelsen kan ikke kun give den fortvivlede far fængselsstraf, den afskærer ham også fra at se sin datter, der nu ligger på intensiv, efter hendes tilstand blev forværret , da behandlingen med cannabisolien stoppede. 

- Jeg så med mine egne øjne, hvilken positiv forskel cannabisolien gjorde for hende, og jeg håber, at jeg kun har gjort, hvad enhver far i min situation ville have gjort, siger han til Newcaste Herald.

Sagen har vakt stor opsigt i Australien, og der er nu lavet en underskriftsindsamling på change.org for at lægge pres på de australske myndigheder i sagen.  

- Det er inhumant og uretfærdigt at afskære en far fra sit dødsyge barn, når han kun gjorde det af kærlighed og for for at forlænge hendes liv, skriver initiativtagerne blandt andet i begrundelsen. 

 Adam Koessler skal møde i retten i Brisbane den 20. januar. 

 

Dagens Gossip