Far sigtet for dobbelt drabsforsøg er på tålt ophold

Tidligere domme for blandt andet vold mod tjenestemand, røveri og grov vold har fået en 41-årig somalisk statsborger udvist fra Danmark.

Men på grund af situationen i Somalia levede han i Danmark på tålt ophold, mens han ifølge en sigtelse stak en 33-årig kvinde og deres fælles søn på 16 måneder ned i Københavns Nordvestkvarter mandag eftermiddag.

Personer kan komme på tålt ophold, hvis de ikke er berettiget til asyl eller er udvist for at være til fare for statens sikkerhed eller for anden alvorlig kriminalitet.

De tålte ophold er med de nuværende regler på ubestemt tid. Meningen er, at personer på tålt ophold skal sendes hjem, så snart det kan lade sig gøre, uden at de hjemsendte risikerer dødsstraf, tortur eller nedværdigende behandling.

Den 41-årige mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet for dobbelt drabsforsøg, hvilket han dog nægter sig skyldig i, oplyser hans advokat Knud Meden under et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

Hele 10 eller 11 gange blev den 33-årige mor stukket i halsen, mens hendes 16 måneder gamle søn også fik flere stik i halsen, torsoen, maven og ryggen under overfaldet, står der i politiets sigtelse, som blev læst op af anklager Charlotte Møgelhøj fra Københavns Politi.

Overfaldet skete med en urtekniv, der havde en klinge på 8,5 centimeter ifølge sigtelsen.

Kvinden fik ud over de mindst 10 stik i halsen også stik i panden, torsoen, armen og skulderen, da overfaldet fandt sted på Tornsagervej 16 klokken 16.10 mandag.

Skaderne gjorde, at den 33-årige kvindes lunge klappede sammen, og hun kom i manifest livsfare. Den 16 måneder gamle søn kom også i livsfare. Ofrenes tilstand tirsdag formiddag var fortsat kritisk, men stabil.

Det voldsomme overfald skete på åben gade foran flere chokerede vidner. Flere af dem reagerede dog hurtigt og overmandede gerningsmanden.

Den 41-årige har gennem sin advokat sagt ja til at blive mentalundersøgt. Han valgte heller ikke at protestere over fængslingen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip