Far til drabssigtet anholdt for at true vidner

Skrevet af admin

|

04/12/2014

Dagens topnyheder

Nordsjællands Politi sigter en far til en drabssigtet mand for at true vidner i sagen.

Den sigtede er far til en 22-årig mand, som i forrige uge blev fængslet for at have dræbt en 27-årig mand på åben gade i Nivå.

- Faren er blevet varetægtsfængslet frem til 23. december, siger anklager Camilla Godfrey til Ritzau.

Der er tale om mand i begyndelsen af 50'erne, der ifølge politiet opsøgte to vidner på en sti i Nivø 22. november.

- Han er sigtet for at have truet to mænd ved at sige, at han ville dræbe ethvert vidne, der talte imod sønnen, siger Camilla Godfrey.

Hun ønsker ikke at oplyse mere i sagen af hensyn til politiets videre efterforskning. Af samme grund blev torsdagens grundlovsforhør holdt for lukkede døre.

Det var ifølge politiet et opgør mellem den 22-årige og den 27-årige, der fredag 21. november førte til et slagsmål mellem de to. Slagsmålet udspandt sig på åben gade ved Islandshøjparken i Nivå og endte med, at den 27-årige blev stukket med kniv.

Den nu varetægtsfængslede mand meldte sig selv til politiet samme eftermiddag. Det skete, efter at politiet havde advaret om, at man ville efterlyse ham med navn og billede, hvis ikke han meldte sig selv.

Politiet fattede mistanke til den 22-årige på baggrund af vidneforklaringer. Flere vidner har set slagsmålet, og på baggrund af deres oplysninger mener politiet, at det er den 22-årige, som har ført kniven.

Efter at han var blevet stukket, blev den 27-årige kørt til skadestuen på Hillerød Sygehus af to personer i en Audi. Her døde han omkring klokken 12.

De to personer, der bragte manden til skadestuen, var til afhøring hos politiet, men blev begge løsladt igen. Politiet vurderer, at drabet ikke skyldes et opgør mellem bander. Slagsmålet betragtes som et opgør mellem to personer.

- Det er en flok unge mennesker fra Nivå, så jeg kan ikke sige, at ingen af dem har noget med bander at gøre, men selve slagsmålet er ikke en konfrontation mellem to bander, har politikommissær Keld Olesen sagt til Ritzau.

/ritzau/