Far til familie fanget i Irak: De kommer snart hjem

Den dansk-irakiske familie fra Taastrup, som har været fanget i det nordlige Irak de seneste dage, er kommet til Istanbul i Tyrkiet, hvorfra de håber at kunne komme med et fly hjem til Danmark tirsdag aften.

De er dog trætte og psykisk påvirket af de seneste dage, hvor familien har siddet fast i den uroplagede nordirakiske by Erbil.

Det fortæller Kamill Hamawand, hvis kone, Media Hamawand, og to sønner, Diaco Hamawand og Zano Hamawand, har været på to ugers ferie i det nordlige Irak.

Med på turen har også været den ældste søns danske kæreste, Camilla Munksgaard Skov.

- De var heldige at få plads på et fly fra Erbil til Istanbul med Turkish Airlines, der ellers kun var beregnet til business-folk og diplomater, siger han.

- Billetterne kostede godt nok 800 amerikanske dollar per styk, men vi blev enige om, at de bare skulle ud derfra, fortæller han.

Flyet skulle oprindeligt været lettet klokken 01.30 natten til søndag, men afgangen blev rykket flere gange, og familien kom først af sted søndag formiddag.

Kamill Hamawand havde senest kontakt med sin familie søndag sidst på eftermiddagen, hvor hans kone fortalte, at de var kommet til Istanbul.

- De var glade for at komme ud, men trætte og påvirket af de seneste dage, siger Kamill Hamawand.

Han satser på, at familien atter vil være på dansk grund tirsdag aften.

Kamill Hamawand fortæller, at de seneste dage har været et mareridt for ham. Han har ikke sovet i tre dage, og mandag er han vendt tilbage på sit job i Banedanmark efter tre ugers sommerferie.

- Jeg har svært ved at koncentrere mig. Der ligger 140 ulæste mails, men jeg har svært ved at samle tankerne. Heldigvis har min kolleger godt hørt, hvad der er sket, så de er meget forstående, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip