Far til Fire er vinterferiens største familiefilm

”Far til Fire – Onkel Sofus vender tilbage” har rundet 200.000 solgte billetter, og er dermed blevet vinterferiens absolut største familiefilm succes med et billetsalg, der er tæt ved dobbelt så stort som dens nærmeste konkurrent, Lego filmen.

De fire skuespillere Sigurd Philip Dalgas, Karoline Hamm, Rasmus Johnbeck, Emilie Werner Semmelroth har netop afsluttet en succesrig presseturné rundt i hele landet, som har trukket et hav af børn og familier ind for at se det ny cast.

- På trods af konkurrence fra fire andre familiefilm, har Far til Fire - Onkel Sofus vender tilbage klaret sig flot og ligger foreløbig foran de seneste tre Far til Fire film, hvilket viser at det fortsat er det stærkeste familiefilmbrand i Danmark selv imod en Lego film, som jo også er et populært og stærkt brand, siger Jan Lehmann, direktør i Nordisk Film Distribution.

Hele den glade familie kommer på en hård prøve da Onkel Anders’ tvillingebror, Sofus, vender hjem fra Australien. Og Far fortryder næsten, han har lært sine børn, at man skal være rummelig og gæstfri. For Onkel Sofus er den diamentrale modsætning til elskelige Onkel Anders: Sofus er sur og vrissen, han kommanderer med alle – og så har han oveni købet en ko med sig.

Koen bliver børnene nu hurtigt glade for – det er lidt sværere med sure Onkel Sofus. Og helt galt går det, da familien tager på dyrskue, og koen pludselig ikke vil give mælk. Onkel Sofus har kun én ting i hovedet: Han vil vinde malkekonkurrencen. Men hvad gør man, når koen pludselig ikke giver mælk?

Onkel Sofus’ hårdhændede forsøg hjælper ikke. Og så må familien – anført af Lille Per – lære Sofus at man altså kommer længst med hygge, varme, fred og ro.  Det kræver både en kidnapning af koen, en løbsk traktor og en glemt hule i et højt træ, før Onkel Sofus endelig husker, hvordan det er i en familie: Man skal give lidt plads, men så får man også dobbelt så meget igen.

Filmen er instrueret af Giacomo Campeotto og voksenrollerne spilles af Jesper Asholt, Kurt Ravn, Bodil Jørgensen og Allan Hyde.

 

Dagens Gossip