Far til to i Iran overlevede hængning - skal hænges igen

Skrevet af admin

|

15/10/2013

Dagens topnyheder

En iransk menneskerettighedsgruppe siger, at en fange blev fundet i live 24 timer efter, at han var blevet hængt og erklæret død.

Den officielle hjemmeside hos det statslige iranske tv, Jam-e-Jam Online, siger, at den 37-årige mand, Alireza M., blev henrettet ved hængning i det nordøstlige Bojnord-fængsel.

Han var blevet dømt til døden for at være i besiddelse af et kilo krystal (syntetisk narkotika).

Ifølge rapporten fra Irans Menneskerettigheder, IHR, var "fangen meget bange, da han gik op til galgen."

Efter henrettelsen, som varede 12 minutter, erklærede en retsmediciner manden for død, og en dødsattest blev underskrevet af en dommer og flere embedsmænd, og den henrettede blev lagt ind i et koldt rum.

Den følgende dag, som var den 10. oktober - verdensdagen mod dødsstraf - blev manden konstateret i live af personale, der kom for at fjerne liget. Han blev indlagt, og hans tilstand er tilfredsstillende ifølge rapporten.

Et familiemedlem siger, at familien ikke kunne tro det, da den hørte nyheden om, at han overlevede en hængning. Men en dommer, Mohammed Erfan, siger til IHR, at manden vil blive hængt igen.

- Han er blevet dømt til døden af Den Revolutionære Domstol, og dødsdomme vil blive eksekveret, når læger siger, at han er rask nok, siger dommeren.

Iran Human Rights (IHR) opfordrer det internationale samfund til at reagere.

- Vi anmoder det internationale samfund om at gøre, hvad det kan for at redde fangens liv. Alireza M. har allerede været igennem torturen og den umenneskelige sag ved at blive henrettet, og verden må ikke lade det ske igen.

/ritzau/NTB