Farlige giftstoffer fundet i populært legetøj: Giv det ikke til børn

I Norge advarer miljøstyrelsen lige nu blandt andet mod legetøjet "Loom Bands", der indeholder urovækkende mængder af de farlige stoffer DEHP.

Stofferne er kendt for at kunne skade forplantningsevnen og skade fostre.

Under et stikprøve fandt de norske myndigheder de farlige stoffer i legetøj solgt af samtlige undersøgte forhandlerne.

Legetøjet er dog også solgt i danske butikker, herunder Søstrene Grene, som over for Dagens.dk bekræfter, at der blandt andet er tale om det populære legetøj ”Loom Bands”.

Læs også: 8-årig dreng mistede næsten fingre på grund af armbånd

Ifølge selskabet bag, Cheong Choon Ng, er legetøjet solgt i 40 millioner eksemplarer i 2014 alene, og Søstrene Grene skriver således i en mail til Dagens.dk, at:

- Øjeblikkelig efter, (at vi blev kontaktet af Miljødirektoratet i Norge red.), vedrørende denne sag, sendte vi en besked rundt til alle vores butikker (Norge, Danmark osv.), hvor de blev bedt om at fjerne produktet fra hylderne med det samme Derudover fik de samme dag pr. mail sendt et opslag vedrørende tilbagekaldelsen, som blev hængt op i alle vores butikker med billede af produktet.

Opslaget vil hænge fremme indtil 1. maj. 

Læs også: E-bay går amok: Budkrig på elastik-kjole overstiger halvanden million kroner

Kæden skriver videre:

- Da vi er distributør af produktet, orienterede vi også straks vores danske leverandør af produktet, så de havde mulighed for at reagere hurtigt i forhold til andre kunder.

Søstrene Grene understreger, at de kræver, at deres leverandører altid overholder den gældende lovgivning, og at andet ikke er tolereret hos kæden.

Det har ikke været muligt at få bekræftet, hvilke andre butikker, legetøjet er solgt i i Danmark, men du kan se billederne af de solgte varer, der altså trække tilbage, i galleriet nedenfor:

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip