For farligt: Forældre aflyser skoletur til Sverige

Skrevet af Sol Stoffregen

|

25/11/2013

Dagens topnyheder

Vreden og skuffelsen er stor på den svenske skole, Östra Skolan, i Malmø, efter de har fået en overraskende besked.

Deres danske venskabsklasse fra Hjalleseskolen i Odense kommer ikke som planlagt på besøg om 14 dage. Det skriver TV2/Fyn.

Årsagen er bekymrede fynske forældre, som ikke er trygge ved at sende deres børn til Malmø.

- Vi fik bekymrende mange mail fra nogle forældre, som havde undersøgt Malmø. Et forældremøde viste, at et flertal af forældrene var meget utrygge ved at sende deres børn til byen og især kvarteret Rosengård, og vi kan ikke gennemføre turen uden forældrenes opbakning, siger viceinspektøren på Hjalleseskolen Keld Gantzhorn til Sydsvenskan.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Det var ellers den odenseanske skole, der i sommer tog initiativ til et samarbejde med 8. klassen på Östra Skolan i Malmø. Efterfølgende har de to klasser holdt kontakten på Facebook og via Skype.

Det var meningen, at de danske elever skulle have tilbragt tre dage i Malmø, hvor de skulle bo privat hos de svenske elever. Turen skulle have fundet sted den 8.-11. december.
 
Efter den uventede aflysning er humøret dalet kraftigt hos de svenske elever, som havde glædet sig til at lære deres nye danske kammerater bedre at kende.

"Jeg har fundet noget statistik på nettet, som siger, at det er hele 42 procent farligere, at gå ud om natten i Odense end i Malmø", skriver en svensk elev på skolens hjemmeside.

"Alle danskere elsker vel fodbold? Alle danskere er vel rødhårede og har fregner, spiser pølser og drikker øl. Alle danskere er dårlige til engelsk, taler aggressivt og er ofte fulde. Er det sådan, det er, eller er det bare den opfattelse, vi har her i Mølmø", skriver en anden svensk elev.

Også klasselæren i Malmø stiller sig ganske uforstående overfor det sene afbud.

- Først blev jeg rigtig vred, men siden er jeg blevet trist. Det er kedeligt, at vi ikke er nået længere, og at der fortsat findes så mange fordomme, siger Karoline Linse, der er klasseforstander på Östra Skolan til Sydsvenskan.