Fartbøder skal give staten større indtægter

Næste år vil den automatiske brug af trafikkontrol være fuldt indfaset, og det gør, at regeringen venter flere indtægter fra fartbøder og parkeringsbøder. Regeringen regner med, at hive indtægter hjem for i alt 607,9 millioner kroner.

I det tal indgår også salg af pas, køreprøver og kørekort, erfarer Ritzau fra det finanslovforslag, som finansminister Bjarne Corydon (S) præsenterer tirsdag.

I alt kalkulerer regeringen med at få indtægter for 661,9 milliarder kroner, hvilket er 7,2 milliarder kroner mere end i år. Personskatter og arbejdsmarkedsbidrag lægger 281 milliarder i statskassen - det er godt 20 milliarder kroner mindre end der ventes i år.

Momsen på 25 procent på næsten alle køb af varer vil lægge 190,3 milliarder i kassen, godt 14 milliarder kroner mere end i år.

Registreringsafgift på nye biler vil indbringe 16,5 milliarder kroner, mens bilisternes benzin, vægt- og ansvarsafgift bidrage med 23,5 milliarder kroner. Energi- og miljøafgifter vil lægge sende 32,3 milliarder ind i statskassen.

Finanslovforslaget for 2015, som regeringen kalder for "Et stærkere fællesskab" har udgifter for i alt 707 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip